Opleiding & Training

Leren & ontwikkelen.

Omgaan met veranderingen in het werk is niet altijd even gemakkelijk. Het trainen van je medewerkers zorgt voor specifieke kennis over gelukkig, gezond en productief werken. Fervent deelt die expertise. In trainingen en workshops of kennisprogramma’s op maat.

Kennisprogramma’s

Leren en veranderen

Bij Fervent kunnen jouw medewerkers diverse trainingen en workshops volgen. Steeds gericht op een bepaald thema op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Ook bieden wij kennisprogramma’s op maat. Volledig afgestemd op de vraag of behoefte van jouw organisatie.

Anti burn-out

Hoge werkstress voorkomen

Voor veel mensen kan een gezonde werk-privébalans een behoorlijk grote uitdaging zijn. Als werkgever kun je medewerkers helpen door hier oprechte aandacht aan te geven. Met anti burn-out voorkom je een te hoge werkstress. Op verschillende manieren gaan we aan de slag met het verbeteren van plezier en geluk op het werk.

Loopt jouw medewerker tegen een burn-out aan? Dan kijken we samen wat hij/zij écht nodig heeft en proberen we verzuim te voorkomen. Onze professionals staan klaar voor persoonlijk advies en intensieve begeleiding.

Omgaan met ongewenst gedrag

Mentaal weerbaar

Ongewenst gedrag zoals pesten, agressie, intimidatie of discriminatie op de werkvloer kan leiden tot mentale en fysieke klachten bij de betrokken werknemer(s). Medewerkers die mentaal weerbaar zijn, hebben de veerkracht om tegenslagen op te vangen. Maar niet iedereen is daartoe in staat. Kwetsbare mensen, soms met psychische problemen, hebben veel baat bij een training of workshop. Door hun mentale weerbaarheid te versterken, leren ze zelfverzekerd te handelen en controle te houden op situaties.

Fervent wil de rol van sociale dienstverlener op zich pakken. Maar we bewijzen je ook een dienst door eerlijk te zijn en zaken bespreekbaar te maken. Kortom: de echte oplossing komt van binnenuit!

Mentaal weer in balans

De regie in eigen handen

Medewerkers met psychische klachten komen daar vaak zelf niet uit. Het is belangrijk om de oorzaak van deze mentale disbalans te achterhalen. Hoeveel invloed het werk hierop heeft, zoeken we samen uit. Vervolgens kijken we wat iemand wél nog kan.

Met verschillende therapieën kunnen we veel psychische klachten aanpakken. Voorbeelden zijn Mindfulness Based Interventions (MBI) en Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Hiermee helpen we jouw medewerker weer de regie te nemen en uiteindelijk het werkgeluk terug te vinden.

Oprecht luisteren naar wat mensen te zeggen hebben én daar actief iets mee doen, kan verzuim met een psychische oorzaak flink verminderen. Medewerkers die in balans zijn, tonen commitment en ontwikkelen zich voortdurend. En voorkomen is beter dan genezen, zeker als het gaat om psychische klachten.

Navigeer naar onderwerp

Hulp nodig?

Andere services.

Verzuim

Onderzoeken & aanpakken.

Samen aan de slag met (preventieve) verzuimbegeleiding op basis van een integrale aanpak.

Vitaliteit

Kennis & energie.

Structureel investeren in het welzijn van mensen om te hoge werkstress en uiteindelijk verzuim te voorkomen.

Re-Integratie​

Luisteren & ondersteunen.

Ondersteuning bij re-integratietrajecten door een multidisciplinair team dat samen de juiste dingen doet.

Wij maken gebruik van cookies. Door het gebruik van cookies verbeteren we het gebruiksgemak voor jou als bezoeker en houden we statistische informatie bij. Meer informatie hierover vind je in onze privacyverklaring.